08 Μαΐου, 2013

2ος Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων 
«ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ»


Η Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης» Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» διοργάνωσαν για το σχολικό έτος 2012-13, το 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων.

Σκοπός του διαγωνισμού αυτού ήταν η προώθηση των μαθητικών εντύπων και η ενασχόληση των μαθητών με διάφορες μορφές δημοσιογραφίας. 
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού ήταν τέσσερις:

Α. ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ
Β. ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γ. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δ. ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πολλές ήταν οι συμμετοχές των σχολείων, αλλά και μεμονωμένων μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αυτό, στέφοντάς τον με μεγάλη επιτυχία.

Οι μαθήτριες της ΣΤ2 τάξης του Σχολείου μας

Μαρίνη Μαρία
Μικρογιαννάκη Ευαγγελία
Ρολάκη Αριάδνη
Σωμαράκη Κατερίνα

συμμετείχαν στο διαγωνισμό, στην κατηγορία του μαθητικού φωτορεπορτάζ με τίτλο:

«Οι μικρές φωτορεπόρτερ του 41ου Δημοτικού Σχολείου στον Αλμυρό ποταμό»

Το φωτορεπορτάζ των τεσσάρων κοριτσιών ήταν μια καταπληκτική εργασία και απέσπασε ένα από τα τρία βραβεία που δόθηκαν στην κατηγορία αυτή. 

Η απονομή των βραβείων έγινε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου και την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Συγχαρητήρια και στα τέσσερα κορίτσια του Σχολείου μας για το καταπληκτικό φωτορεπορτάζ που έκαναν στον πολύ σημαντικό για τον τόπο μας Υδροβιότοπο του Αλμυρού ποταμού, αναδεικνύοντας τη σημασία του για τον άνθρωπο και πολλούς ακόμα ζωντανούς οργανισμούς που ζουν σ’ αυτόν, αλλά και τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει.


Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χατζηγιαννάκη Αργυρώ