05 Μαΐου, 2013

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή (Γ' , Δ' , Ε' & ΣΤ τάξεις)



41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                                      Ηράκλειο 25/4/2013
          ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 Τηλ. 2810236861
                                 

ΘΕΜΑ 1ο :Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή.


Αγαπητοί γονείς,
    Αν και βρισκόμαστε λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, το χρονικό διάστημα που μένει μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς είναι μικρό. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε, αφενός, να κάνουμε έγκαιρο προγραμματισμό των εκδηλώσεων που το σχολείο μας στοχεύει να πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και αφετέρου να σας δώσουμε την ευκαιρία να είστε και εσείς ενήμεροι γι΄ αυτές, προκειμένου να κάνετε το δικό σας οικογενειακό προγραμματισμό.
Με γνώμονα τα παραπάνω αναφερόμενα, αλλά και μέσα στα πλαίσια των παιδαγωγικών-διδακτικών επισκέψεων του σχολικού έτους, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε να πραγματοποιήσει ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή με τους μαθητές του σχολείου μας την Τρίτη 28 Μαΐου 2013.
    Η εκδρομή μας θα πραγματοποιηθεί με τουριστικά λεωφορεία. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Αρκαδίου, το Φράγμα Ποταμών και στη συνέχεια το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου στην Πατσό του Δήμου Αμαρίου, στην είσοδο του οποίου υπάρχει η εξοχική ταβέρνα «Δρυμός» στην οποία θα γευματίσουμε. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα φυσικό πάρκο με παιδότοπο, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στην παιδική χαρά ή στο μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου καθώς και να δουν από κοντά κάποια ζώα και ένα μικρό λαογραφικό μουσείο.
Το φαγητό μας στην εξοχική ταβέρνα «Δρυμός», περιλαμβάνει στην τιμή των 5€ το εξής μενού:
  • Ψωμί ψημένο στα κάρβουνα
  • 3 κεφτεδάκια ή 1 μπιφτέκι
  • 2 τεμάχια κοτόπουλο πανέ
  • 1 σουβλάκι (καλαμάκι)
  • 1 τεμ. σαγανάκι
  • Σαλάτα αγγούρι – ντομάτα
  • Πατάτες τηγανητές
  • Γιαούρτι ή τζατζίκι
  • Φρούτα εποχής
  • Εμφιαλωμένο νερό 0,5λ.

 Το παραπάνω μενού είναι ατομικό. Από πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από άλλα σχολεία που έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο χώρο, το φαγητό είναι πολύ καλό και υπέρ αρκετό για τα παιδιά.  

 Αν επιθυμείτε να συμμετέχουν τα παιδιά σας στην εκδρομή, υπογράψτε την υπεύθυνη δήλωση την οποία θέλουμε να έχουμε στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  15/5/2013. Τα χρήματα θα σας ζητηθούν αργότερα. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε εγκαίρως τον ακριβή αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν ώστε να γνωρίζουμε πόσα λεωφορεία θα χρειαστούμε, γεγονός που θα διαμορφώσει και την τελική τιμή της εκδρομής, την οποία θα υπολογίζετε, περίπου στα 14€ (φαγητό & μεταφορά).
 Συμμετοχές της τελευταίας στιγμής θα γίνουν δεκτές μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις στα λεωφορεία που θα έχουν ήδη κλειστεί.
Η  Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων
                                                                                                του 41ου Δημοτικού Σχολείου