24 Μαΐου, 2013


Εκπαιδευτική Επίσκεψη των μαθητών
 Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ τάξεων
στο ''ΚΡΗΤΗ TV'', στη ''ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ'' 
και στα ''ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ''

Η εκπαιδευτική εκδρομή που πήγαμε τον Απρίλιο οι Στ' και Ε' τάξεις ήταν στις εγκαταστάσεις του ''ΚΡΗΤΗ TV'',στην ''ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ'' και στα ''ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ''.
Ξεκινήσαμε από το σχολείο κατά τις 08:30 και ήμασταν στο κανάλι κατά τις 08:50. Δεν ήταν μεγάλη η διαδρομή.
Στην αρχή περιμέναμε λίγο και έπειτα μας ξενάγησε ο κ. Χυντηράκης, ο διευθυντής του καναλιού.
Πρώτα μας έδειξε τα studio που γίνονται οι εκπομπές, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται, μας μίλησε για τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς  που όλοι μαζί συμβάλουν ώστε να φθάσει η εικόνα μιας εκπομπής στους δέκτες της τηλεόρασης μας . Βέβαια μας εξήγησε ότι δεν είναι όλες οι εκπομπές ζωντανές.
 Έπειτα μας πήγε στον ραδιοφωνικό σταθμό και είδαμε πως γίνετε μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή. Κάναμε ένα διάλειμμα για να φάμε και έπειτα μας τράβηξε και μια φωτογραφία για να την βάλει στην εφημερίδα ''ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ''(μας έδειξε και πως τυπώνεται).Κάπου εδώ τελειώνει και η ξενάγηση μας στις εγκαταστάσεις του ''ΚΡΗΤΗ TV''.
Στη συνέχεια σειρά είχε το εργοστάσιο πλαστικών ''ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ'', μόλις λίγα μέτρα μακριά από το ''ΚΡΗΤΗ TV''.
Εκεί ένας νεαρός μας ξενάγησε και μας έδειξε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται και όλη τη διαδικασία για να φτιαχτεί απ’ αυτές ένα κομμάτι πλαστικό. Πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό ! ! !
Μας είπε ότι αυτό το εργοστάσιο είναι από τα μεγαλύτερα και προμηθεύει με πρώτες ύλες πολλά εργοστάσια σ’ όλο τον κόσμο. Αυτό σίγουρα δεν το ήξερε κανείς!     
Ήταν από τις καλύτερες εκδρομές που έχουμε πάει και σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη.                                                   
         
Κωνσταντίνα Πανέρα