02 Οκτωβρίου, 2013




Πρώτη μέρα στο σχολείο






Πρώτη μέρα στο σχολείο για τα παιδιά της Α΄ τάξης και το σχολείο μας τα υποδέχτηκε με ένα ξεχωριστό τρόπο. Προσπάθειά μας ήταν να ενταχθούν ομαλά και αβίαστα στο χώρο του σχολείου, να διαπιστώσουν ότι έχουν πολλά να μάθουν και τίποτα να φοβούνται.

Έτσι, η δασκάλα της Α΄ τάξης κ. Μαργαρίτα Νικολουδάκη Σπανάκη σε συνεργασία με την εμψυχώτρια κ. Κατερίνα Βιαννιτάκη οργάνωσαν ένα θεατρικό δρώμενο για να τα υποδεχθούν. Παρέλαβαν τα παιδιά από την αυλή του σχολείου και τα οδήγησαν αρχικά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Εκεί, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και στη συνέχεια να ξεκινήσουν το δικό τους παραμύθι. Μεταμορφώθηκαν μ’ ένα μαγικό τρόπο σε λουλούδια άρχισαν να φυτρώνουν και να αναπτύσσονται και από εκεί οδηγήθηκαν από τη σοφή Μαργαρίτα (τη δασκάλα τους, φυσικά) σε έναν ωραίο κήπο που δεν ήταν άλλος από την τάξη τους για να ανακαλύψουν το θησαυρό που κρύβεται εκεί.

Κάθε παιδί βρήκε στη θέση του ένα χωνάκι που έκρυβε εκπλήξεις και ένα μηνυματάκι, διαφορετικό κάθε φορά που αποτέλεσε την αφορμή για να συζητήσουν η δασκάλα με τα παιδιά σχετικά με το τι μαθαίνουν στο σχολείο, γνώσεις, στάσεις, αξίες, αρχές, δεξιότητες, που αποτελούν τον πραγματικό θησαυρό που το σχολείο έχει να προσφέρει στους μαθητές του.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου καλωσόρισαν τα παιδιά στο σχολείο με το δικό τους τρόπο προσφέροντας στο καθένα ένα τσαντάκι που περιείχε διάφορα χρήσιμα για το σχολείο αντικείμενα. 

Τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα την πρώτη τους μέρα στο σχολείο και αποχώρησαν το μεσημέρι χαρούμενα και γελαστά.

... για να πάρετε κι εσείς μια γεύση από την πρώτη μας μέρα στο σχολείο.... !!!