25 Δεκεμβρίου, 2013

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ



Παραμονές Χριστουγέννων. Όλος ο κόσμος προετοιμάζεται για τη γέννηση του θεανθρώπου, του Χριστού μας. Η αγάπη, η γαλήνη, η καλοσύνη μας κατακλύζουν και μας δείχνουν το δρόμο στην ελπίδα. Γιατί η γέννηση του Χριστού είναι συνυφασμένη με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, καθώς είναι και ο προάγγελος της νέας χρονιάς. 

Οι άνθρωποι χαρούμενοι τριγυρίζουν στους δρόμους, κάνοντας τα ψώνια των ημερών. Και όλοι χαιρετιόνται και κουβεντιάζουνε με γέλια, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα βάσανα και τις έγνοιες που αυτή την περίοδο τους βασανίζουν.

Παρακινημένοι από το χαρμόσυνο πνεύμα των ημερών οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας, με τη συνοδεία των δασκάλων τους και του μουσικού μας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά του στην διδασκαλία των καλάντων στα παιδιά, βγήκαν στις γειτονιές και είπαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή η πρωτοβουλία των παιδιών έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής από τον κόσμο που ενθουσιασμένος, έδινε στα παιδιά και στους δασκάλους πολλές ευχές για τη νέα χρονιά.

Όλοι οι δάσκαλοι και οι μαθητές του σχολείου μας ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο μια ευτυχισμένη, υγιή και δημιουργική χρονιά.


ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ 2014