23 Δεκεμβρίου, 2013

Διαφημίζοντας το βιβλίο


         Στην ενότητα της Γλώσσας  μας « Πάμε για ψώνια;» τα παιδιά   ήρθαν σε επαφή με τη διαφήμιση. Αφού συζητήσαμε πού συναντούμε διαφημίσεις , τι πληροφορίες μας δίνουν , ποιος είναι ο ρόλος τους και πώς γίνεται μια διαφήμιση , τα παιδιά θέλησαν να φτιάξουν κι εκείνα  τη δική τους διαφήμιση και να τη διακοσμήσουν.
           Το ίδιο χρονικό διάστημα , στα πλαίσια της ενίσχυσης της «ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ» των μαθητών , είχαμε μπει στη διαδικασία    και   διερευνούσαμε  γιατί  να «ΘΕΛΕΙ»  ένα παιδί να διαβάσει ένα βιβλίο.
             Έτσι λοιπόν ένα παιδί πρότεινε να συνδυάσουμε τις δύο δράσεις και αυτό που θα διαφήμιζαν να είναι το βιβλίο και η θετική του επιρροή στη ζωή μας. Η πρόταση έγινε αποδεχτή  από όλους με ενθουσιασμό . Χωριστήκαμε σε μικρές ομαδούλες και πιάσαμε δουλειά.            
            Με τις διαφημίσεις αυτές  διακοσμήσαμε τη γωνιά της «ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ» που υπάρχει στην τάξη μας . Αν κρίνουμε από τη μεγάλη τους συμμετοχή στη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης μας και τον ενθουσιασμό τους στις δραστηριότητες για τη φιλαναγνωσία , η διαφήμιση του βιβλίου πέτυχε το στόχο της.

          Δείτε τα έργα  που  δημιούργησαν  οι μικροί    μας καλλιτέχνες .