17 Δεκεμβρίου, 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ “DINOSAURIA”



Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 οι Δ΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Σχολείου μας επισκέφθηκαν την εντυπωσιακή έκθεση Dinosauriaστο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, στις Γούρνες.
Στο χώρο της έκθεσης υπήρχαν πάνω από 60 εκθέματα δεινοσαύρων, σχεδόν στο πραγματικό τους μέγεθος, που κινούνταν και κραύγαζαν σαν αληθινοί. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν ο Ιγκουανόδοντας, ο Τρικεράτωψ και ο γνωστός Τυραννόσαυρος  Ρεξ!
Επίσης, παρακολουθήσαμε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι, τι το προκάλεσε αυτό και την αποτυχία της επιβίωσής τους.
Μέσα στην επίσκεψη, γίναμε «μικροί αρχαιολόγοι» και κάναμε ανασκαφές κοκάλων δεινοσαύρων μέσω ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού.
Τέλος τα περισσότερα παιδιά είχαν την ανεπανάληπτη εμπειρία να δουν το πρώτο σινεμά 5D στην Ελλάδα! Εκεί τα παιδιά εκτός του ότι τα βλέπανε όλα τρισδιάστατα, έκαναν τις κινήσεις του ήρωα και έζησαν οι ίδιοι την ιστορία, αφήνοντας όλα τα παιδιά έκθαμβα.
Πιστεύω πως αυτή η επίσκεψη θα μείνει για πάντα στο μυαλό μας σαν ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο δίπλα σ’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα.

Η μαθήτρια της ΣΤ1 τάξης
Καραπιπέρη Μαρία