19 Δεκεμβρίου, 2013

Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


Η εκμάθηση των βασικών κανόνων της υγιεινής διατροφής και η εφαρμογή τους στην καθημερινή μας ζωή, συμβάλλουν στην πλήρη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία και ανάπτυξη του ανθρώπου. Το μεγάλο πλεονέκτημα της υγιεινής διατροφής είναι ότι απομακρύνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων παθήσεων. Οι καλές διατροφικές συνήθειες από μικρή ηλικία θέτουν τις βάσεις για καλή υγεία, προστατευμένη από ασθένειες που αδυνατίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Γι΄ αυτό και το σχολείο οφείλει να είναι σημαντικός και δυναμικός αρωγός σ΄ αυτή την προσπάθεια.
Στα πλαίσια αυτής της ευαισθητοποίησης  υπέρ της υγιεινής διατροφής οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας κινητοποιήθηκαν με διάφορες ενέργειες : ζωγράφισαν αφίσες με φρούτα και λαχανικά, συνέλεξαν πληροφορίες για υγιεινά προϊόντα, όπως είναι οι σταφίδες, το μέλι, το γκότζι μπέρι και τα ανάρτησαν στο χώρο του σχολείου, έφτιαξαν ένα τραπέζι με κάθε είδους φρούτων και λαχανικών και κάλεσαν όλα τα παιδιά του σχολείου να το επισκεφτούν . 
Παράλληλα με την ικανοποίηση της γεύσης, οι μαθητές της έκτης τάξης μοίρασαν και συνθήματα για τη θωράκιση του οργανισμού με την υγιεινή διατροφή, αποβλέποντας και στην πνευματική πληρότητα.
Με αυτή τους την πρωτοβουλία θέλησαν να κάνουν γνωστό σε όλους τους μαθητές του σχολείου το πόσο απαραίτητη είναι η υγιεινή διατροφή στη ζωή μας και πόσο γερές βάσεις θέτει στα θεμέλιά της.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά γι΄ αυτή τους την ανταπόκριση στο κάλεσμα της υγείας και της μακροζωίας.



Η κίνηση των παιδιών ας αποτελέσει το έναυσμα και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες. 

















φωτογραφικό υλικό


Η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης

Μακρογιαννάκη Ελένη