24 Απριλίου, 2014

Επίσκεψη της συγγραφέα Μαρίας Δασκαλάκη στα πλαίσια της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Στις 2 Απριλίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το σχολείο μας επισκέφθηκε για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά η συγγραφέας Μαρία Δασκαλάκη
Αυτή τη φορά είχε την ευκαιρία να μιλήσει με όλα τα παιδιά του σχολείου, καθώς την προηγούμενη φορά η επίσκεψη αφορούσε μόνο τα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. Η συζήτηση που εξελίχθηκε αφορούσε το βιβλίο γενικότερα, τι μας προσφέρει το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, μίλησε για τις πηγές έμπνευσης ενός συγγραφέα και έλυσε απορίες των παιδιών σχετικά με τα βιβλία που η ίδια έχει γράψει μια και στο διάστημα που μεσολάβησε τα παιδιά είχαν διαβάσει τα βιβλία της συγγραφέα στα πλαίσια του μαθήματος της Φιλαναγνωσίας και κάθε τμήμα είχε να παρουσιάσει μια δικιά του εργασία πάνω στο βιβλίο που διάβασε.  
Για να υποδεχτούμε την κ. Δασκαλάκη, τα παιδιά της Γ΄ τάξης παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό δρώμενο που τόνιζε τη σημασία του καλού βιβλίου σε σχέση με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το θεατρικό εμπνεύστηκε η εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής κ. Ρέππα Μαρία και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Σημαιοφορίδου Γιώτας.
Τέλος, οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης μοίρασαν σε όλους τους μαθητές του Σχολείου σελιδοδείχτες που τα ίδια είχαν ζωγραφίσει.