01 Απριλίου, 2014

Επίσκεψη των μαθητών της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου και στην έκθεση της ΗΕLMEPA




Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 επισκεφτήκαμε το ΚΔΑΥ ( Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών ) στη ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος της ανακύκλωσης που υλοποιεί η τάξη μας.
Σ’ αυτό το κέντρο πάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά ( χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί) αυτά δηλ. που ρίχνουμε στους μπλε κάδους.

Στο ΚΔΑΥ διαχωρίζονται μηχανικά και χειρωνακτικά ( διαλέγονται πάνω σε κινούμενες ταινίες), συμπιέζονται και μαζεύονται σε δέματα.

Μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του κέντρου για τον τρόπο λειτουργίας του, τη σπουδαιότητα του και μας τόνισαν κάποια λάθη που κάνουν οι άνθρωποι όταν ανακυκλώνουν π.χ. σφιχτοδεμένες σακούλες , βρόμικες συσκευασίες, λάθος υλικά κ.α.

Συζητήσαμε, εκφράσαμε τις απορίες μας και στο τέλος μοίρασαν φυλλάδια και μαγνητάκια για την ανακύκλωση. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την περιβαλλοντική έκθεση της ΗELMERA στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ενημερωθήκαμε για τους κινδύνους που απειλούν το θαλάσσιο περιβάλλον, συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια και πήραμε ενημερωτικά φυλλάδια. Περάσαμε πολύ όμορφα.