09 Μαΐου, 2014

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή


Αγαπητοί γονείς,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η  ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή με τους μαθητές του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί φέτος την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 στην περιοχή του Ρεθύμνου.
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής μας θα είναι το ακόλουθο:
Συγκέντρωση το πρωί στο χώρο του σχολείου και  αναχώρηση για την περιοχή του Ρεθύμνου μετά τον έλεγχο των λεωφορείων από την Τροχαία. Πρώτος σταθμός της εκδρομής μας θα είναι το Χρωμοναστήρι ένας ιστορικός και διατηρητέος οικισμός λίγο έξω από το Ρέθυμνο. Στο Χρωμοναστήρι θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο με εκθέματα από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ένα  παλιό ελαιοτριβείο με παραδοσιακές εγκαταστάσεις παραγωγής λαδιού και μια συλλογή λαογραφικού χαρακτήρα. Μετά την επίσκεψη μας στους δυο αυτούς χώρους θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να φάνε κάτι τα παιδιά και να πιουν έναν καφέ ή αναψυκτικό οι γονείς.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης Ρεθύμνου στην περιοχή Καστελάκια. Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία ευχάριστων δραστηριοτήτων όπως: ποδόσφαιρο,  τραμπολίνο,  βόλεϊ, τοξοβολία, ποδηλασία βουνού, πινγκ πονγκ, πύργος περιπέτειας που στόχο έχουν να δώσουν  τη δυνατότητα στα παιδιά να εξερευνήσουν τη φύση και να κάνουν μία πρώτη γνωριμία με αθλήματα. Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και με την επίβλεψη εκπαιδευτών θα ασχοληθούν με τις δραστηριότητες και τα αθλήματα που προαναφέραμε.
Στο πάρκο λειτουργεί αναψυκτήριο στο οποίο μπορούν να καθίσουν οι γονείς των παιδιών των Α΄ και Β΄ τάξεων που επιθυμούν να συνοδέψουν τα παιδιά τους. (Διευκρινίζω ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις δραστηριότητες των παιδιών). Στον ίδιο χώρο θα δοθεί το μεσημεριανό φαγητό που περιλαμβάνει: 2 χοιρινά σουβλάκια με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα της εποχής και νερό.
Φεύγοντας από το πάρκο το απόγευμα, αν υπάρχει χρόνος θα επισκεφθούμε το φρούριο Φορτέτσα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια των Ενετών.
Το κόστος της ημερήσιας εκδρομής για τα παιδιά όπως σας έχουμε ενημερώσει είναι 18€ και περιλαμβάνει τη μεταφορά με το λεωφορείο, την είσοδο στο πάρκο και το φαγητό. Για τους γονείς το κόστος είναι 13€ καθώς δεν συμμετέχουν σε αθλήματα και δεν έχουν είσοδο στο πάρκο. Στην περίπτωση που θέλουν να επισκεφθούν το περιβαλλοντικό πάρκο – βιότοπο η είσοδος είναι 3€.
                                                                           Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χατζηγιαννάκη Αργυρώ


Οδηγίες για την εκδρομή εδώ