02 Ιουνίου, 2014


ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ




Ο χώρος μέσα στον οποίο εργάζεται κάποιος θα πρέπει να είναι φιλικός και ευχάριστος και να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κάθε εργαζόμενος να απολαμβάνει ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, ένα περιβάλλον που σου δημιουργεί την διάθεση και την ώθηση να προσπαθήσεις περισσότερο και να δημιουργήσεις περισσότερα.

Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μας προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε αισθητικά τους χώρους του σχολείου με στόχο να δώσουμε σε όλους όσους εργάζονται σε αυτό, το χώρο που τους αρμόζει. Στο μαθητή μας, το χώρο που ως παιδί του οφείλουμε, ένα χώρο που θα έχει το χρώμα και τη διάθεση του μικρού μας μαθητή που θα τον κάνει να νιώθει όμορφα και χαρούμενα κατά την παραμονή του στο σχολείο και θα τον οδηγεί αβίαστα στη μάθηση. Στο δάσκαλο ένα εργασιακό περιβάλλον που θα τον εκφράζει, θα τον εμπνέει και θα τον κινητοποιεί στην υλοποίηση του διδακτικού του έργου.

Η προσπάθεια μας ξεκίνησε από την προηγούμενη σχολική χρονιά με τον ελαιοχρωματισμό του σχολείου δίνοντας χρώμα στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου και στις αίθουσες διδασκαλίας.

Συνεχίσαμε με την αισθητική παρέμβαση στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου δημιουργώντας μια τοιχογραφία με θέμα την ειρήνη και τη φιλία και το χώρο έξω από αυτήν με ένα στιγμιότυπο από τον «Μικρό Πρίγκιπα». Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου Τσαγκαράκη Βάλια και Τερζάκης Γιάννης, καθώς και οι γονείς Ντεσήσλαβα Τοπάλοβα, Τσαγκαράκη Μαρία και Γερωνυμάκη Βούλα.

Τη φετινή σχολική χρονιά συνεχίσαμε την προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει. Ευτυχίσαμε να έχουμε στο σχολείο μας μια εξαιρετική εκπαιδευτικό Εικαστικών, την κ. Νικολακάκη Εύα, η οποία εκτός από τα εξαιρετικά σκηνικά που έφτιαξε για τις εκδηλώσεις και τις παραστάσεις που δόθηκαν στο σχολείο, δημιούργησε και εξαιρετικές τοιχογραφίες σε διάφορα σημεία του σχολείου συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αλλαγή της εικόνας του σχολείου μας.

Ως διευθύντρια του Σχολείου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που ασχολήθηκαν με την προσπάθεια αυτή, αναδεικνύοντας τη σημαντική και πολύπλευρη δουλειά που συντελείται στο χώρο του σχολείου. Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γονείς που και εκείνοι με το ταλέντο και την ανιδιοτελή προσφορά τους συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια που πραγματοποιείται στο σχολείο και αποδεικνύουν έμπρακτα την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας εκπαιδευτικών και γονέων.

Εύχομαι η προσπάθεια να συνεχιστεί συλλογικά και τις επόμενες σχολικές χρονιές, δημιουργώντας ένα σχολείο-εργαστήρι δημιουργίας και προόδου!