24 Οκτωβρίου, 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Την Παρασκευή 24/10/2014 τα δύο τμήματα της Γ΄τάξης του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες τους Μπέτυ Καφετζάκη και Νέστορα Ελένη, επισκέφθηκαν το εργαστήριο κατασκευής μπρούτζινων αγαλμάτων και έργων τέχνης του Γ. Κελεσή στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Ανώπολης. Στόχοι της επίσκεψης αυτής ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά ένα από παλαιότερα επαγγέλματα, να δουν τον τρόπο κατασκευής πολλών έργων που συναντούν στο βιβλίο της φετινής Ιστορίας τους, που ασχολείται με τη μυθολογία και τους πρώτους ελληνικούς πολιτισμούς και να αντιληφθούν έναν από τους τρόπους που η αρχαία Ιστορία μας συνεχίζει να επηρεάζει την τέχνη.

Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν αναλυτικά όλη τη διαδικασία που ακολουθείται


από την κατασκευή των καλουπιών μέχρι τη χύτευση του μετάλλου και την αποκάλυψη των αντικειμένων. Παράλληλα ο κος Κελεσής τους έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τα μέταλλα και την επεξεργασία τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Είδαν τα εργαλεία και τα υλικά που χρειάζεται ο κατασκευαστής, έκαναν ερωτήσεις κι έλυσαν τις απορίες τους για τη διαδικασία που ακολουθείται και είχαν την ευκαιρία να δουν έργα του καλλιτέχνη μεγάλα και μικρά.


Μέσα σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα ήρθαν σε επαφή με ένα από τα παλαιότερα επαγγέλματα που σήμερα ελάχιστοι το ασκούν.