24 Δεκεμβρίου, 2014

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου λίγο πριν κλείσουμε για τις διακοπές, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας κ. Χουλάκη Μαρίας (ΣΤ1) και κ. Πλουμάκη Λιάνας (ΣΤ2), παρουσίασαν μικρά χριστουγεννιάτικα  δρώμενα στην αγγλική γλώσσα και τραγούδησαν γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους.

ΣΤ1 τμήμα:
Δρώμενο: “The Christmas star”
Τραγούδια: Jingle Bell Rock, Rudolf

ΣΤ2 τμήμα:
Δρώμενο: “Christmas is FUN… No matter what!”
Τραγούδια: I saw three ships, The first Noel     

Τη σημασία των Χριστουγέννων για τα μικρά παιδιά και για όλο τον κόσμο προσπάθησαν να μας δώσουν με το δικό τους μοναδικό και παιδικό τρόπο οι μαθητές της Β΄ τάξης παρουσιάζοντας, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής κ. Παπανικολοπούλου Ελεάννας και Μουσικής κ. Μετοχιανάκη Χριστίνας, τα ο έργο:  «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», του Ευγένιου Τριβιζά.

«Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ’ όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!».  Η μάγισσα μεταμορφώνει τα παιδάκια σε βατραχάκια, σε γατάκια και παπάκια αλλά αυτά συνεχίζουν ασταμάτητα να τραγουδούν τα κάλαντα με χάρη. Έπειτα τους κλέβει τις φωνές... και τις φυλακίζει σε μπαλόνια! Τα παιδιά όμως, βρίσκουν τον τρόπο να κλέψουν το μαγικό ραβδί της μάγισσας, να πάρουν πίσω τις φωνές τους και να συνεχίσουν να τραγουδούν τα κάλαντα κάνοντας και τη Φρικαντέλα να τα αγαπήσει.





Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της πολύ όμορφης αυτής χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης με την οποία το σχολείο ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαθημάτων πριν τις διακοπές των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ευχόμαστε σε όλους η νέα χρονιά να είναι γεμάτη ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ