Ημερομηνία & Ώρα

ΤΑΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Παραμύθια του ΣαββάτουΉταν μια φορά  ένας Αρλεκίνος …ή μπορεί και δύο….!

Τα « Παραμύθια του Σαββάτου» συναντούν για μία ακόμα φορά την Τέχνη  της Ζωγραφικής  το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, στις 11.30 το πρωί , στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης». 

Ο Αρλεκίνος της  Ζωρζ  Σαρή και του Νικόλα Ανδρικόπουλου συναντά …τους Αρλεκίνους του Πικάσο!

Δυο ιστορίες με θέμα την πιο αγαπημένη μορφή των Απόκρεων, τον Αρλεκίνο. Δυο ιστορίες που μπλέκονται, το παραμύθι  της Ζωρζ Σαρή  και εκείνη των Αρλεκίνων του  Πικάσο  με αφηγήτρια την  Ελένη  Μπετεινάκη.

«…Μια φορά και δύο καιροί …σε μια πολιτεία μακρινή ζούσε ένα μικρό αγόρι, Παόλο το όνομά του. Ήταν ένα πολύ μοναχικό παιδί που περνούσε τις ώρες του παίζοντας θέατρο  και κάνοντας ένας σωρό μιμήσεις. Του άρεσε πολύ να γίνεται …ένας άλλος, και αγαπούσε ιδιαίτερα  την μουσική. Συχνά περνούσε τις ώρες του στο γειτονικό τσίρκο. Εκεί  συναντούσε λογής λογής ανθρώπους,  κλόουν, σαλτιμπάγκους, ακροβάτες ,  μουσικούς και ηθοποιούς που έκαναν  τα πιο απίθανα και μαγικά νούμερα που δύσκολα μπορούσε να χωρέσει ένα παιδικό μυαλό …Την ίδια στιγμή  σ΄ ένα μικρό παράθυρο που έβλεπε  την  μεγάλη πλατεία του Αγίου Μάρκου της Βενετίας, μια Κυριακή που ήταν η μεγάλη γιορτή της Αποκριάς, ένα μικρό αγόρι καθόταν λυπημένο και κοίταζε όλο τον κόσμο που χόρευε και τραγουδούσε… »

H συνέχεια το Σάββατο το πρωί  στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα  για μια ακόμα ιστορία που κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθεί!


Και φυσικά  θα ντύσουμε …τους δικούς μας χάρτινους Αρλεκίνους  όπως μας αρέσει!