12 Ιουνίου, 2015

F:\VALIA\Α. ΣΧΟΛΙΚΑ\ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ\ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ\ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ\ΕΡΓΑ ΕΛΥΤΗ\64600-ceb5cebbcf85cf84ceb7cf824[1].jpg

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (από την ΣΤ')
«Με τα φτερά της ποίησης του Ελύτη, την Ελλάδα ταξιδεύω»





«Και η Ποίηση πάντοτε είναι μία, όπως ένας είναι ο ουρανός. Το ζήτημα είναι από πού βλέπει κανείς τον ουρανό. Εγώ τον έχω δει από καταμεσής της θάλασσας».
Οδυσσέας Ελύτης

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης, αποχαιρέτησαν το Σχολείο την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 καλώντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να ζήσουν όλοι μαζί ένα καλοκαιρινό ταξίδι στο αιγαιοπελαγίτικο όνειρο, στην πλουμιστή – ολάνθιστη ελληνική φύση, με τα φτερά της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη.
Το «Δελφινοκόριτσο», «Ο Γλάρος», «Το Θαλασσινό τριφύλλι» αγκάλιασαν «Το Τρελοβάπορο» που με τη βοήθεια «Του μικρού βοριά», αρμένιζε σε μέρη ονειρικά, κοιτάζοντας ψηλά το Ζωοδότη, τον «Ήλιο τον Ηλιάτορα» που «Τα τζιτζίκια» τραγουδούν ενώ το «Κορίτσι» του μπαξέ χαιρετά το Μενεξέ.

Το πέλαγος ζωγραφισμένο με όλα τα χρώματα της παλέτας του καλλιτέχνη, καθώς «η Πούλια» κλείνει το μάτι στην «Ποδηλάτισσα» κι όλοι μαζί τον Ελύτη ευγνωμονούν και συνάμα τον χειροκροτούν.





Οι δασκάλες της ΣΤ' τάξης 

αποχαιρετούν τους μαθητές τους




Αγαπητά μας παιδιά,

Πέρασε γρήγορα ο καιρός από τότε που ήσαστε τα «πρωτάκια» του σχολείου μας. Όλα αυτά τα χρόνια της «ζεστής αγκαλιάς» του Δημοτικού σχολείου μάθατε, παίξατε, τραγουδήσατε, χορέψατε, κλάψατε, γνωρίσατε αξίες, αγωνιστήκατε...
Σήμερα έχετε αποκτήσει αρκετή δύναμη, για να αντιμετωπίσετε καινούργιες προκλήσεις, να ζητήσετε περισσότερα, να συνδυάζετε γεγονότα, καταστάσεις και εμπειρίες και υποψιάζεστε πια, πως, οι δράκοι κατοικούν και αλλού, όχι μόνο στις σπηλιές της Παραμυθοχώρας.
Ανοίξτε λοιπόν τα φτερά σας και μην ξεχνάτε την Αγάπη και το Σεβασμό στον εαυτό σας, στους άλλους, αλλά και στη Φύση γύρω.
Η χαρά, η ξενοιασιά, η προκοπή, η δημιουργικότητα να σας συντροφεύουν και να βρείτε την Ιθάκη που ονειρεύεστε !

Με πολλή αγάπη

Οι δασκάλες σας
Ελένη Μακρογιαννάκη Μαρία Χναράκη
Ηράκλειο, Ιούνιος 2015


Ένας κύκλος κλείνει...