08 Ιουλίου, 2015

Ευρωπαϊκό πρόγραμμαhttp://euronet50-50max.eu/templates/templateforhttpeuronet50-50max.eu/images/logo.png
Euronet 50/50 Max



Από το Γενάρη του 2015 το σχολείο μας εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Euronet 50/50 Max – «Ξεκλειδώνουμε τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε σχολεία και σε άλλα δημόσια κτίρια», το οποίο υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και στην ενεργοποίησή τους εντός του σχολείου με την καθοδήγηση των δασκάλων τους ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια μέσω της αλλαγής της καθημερινής τους συμπεριφοράς.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 500 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 50 δημόσια κτίρια από 13 χώρες της Ευρώπης, 100 από τα οποία προέρχονται από την Περιφέρεια Κρήτης.
Το πρόγραμμα στο σχολείο μας ανέλαβαν να υλοποιήσουν τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης και οι εκπαιδευτικοί τους, κ. Μακρογιαννάκη Ελένη και κ. Χναράκη Μαρία.
Με την ένταξή μας στο πρόγραμμα και την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού, η Περιφέρεια μας εφοδίασε με τα απαραίτητα όργανα μέτρησης καθώς και το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ έγινε συνάντηση της συντονίστριας του προγράμματος κ. Κανδηλογιαννάκη Μαρίας με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς.
Οι μαθητές χρησιμοποίησαν τα όργανα, έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις, πέρασαν από όλες τις τάξεις και τα γραφεία και μας ενημέρωσαν τι πρέπει να προσέχουμε προκειμένου να μη γίνεται σπατάλη σε ρεύμα και πετρέλαιο, έκαναν ανακοινώσεις για την πορεία του προγράμματος στην πρωινή προσευχή, έφτιαξαν αφίσες που ανάρτησαν σε διάφορα σημεία του σχολείου και τέλος κατασκεύασαν εκπληκτικές μακέτες. Παράλληλα με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Δοξαστάκη Μανόλη, δημιούργησαν ψηφιακές ιστορίες με τη μορφή comic και θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας. δείτε εδώ

Οι ιστορίες αυτές μαζί με τις μακέτες και τις αφίσες, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΤΕ την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ενταχθεί και ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-15.