16 Δεκεμβρίου, 2015

Επίσκεψη του παραολυμπιονίκη Γιώργου Καπελλάκη στο σχολείο μας

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου). Στα πλαίσια του θεσμού «εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια», τα τμήματα Α1 και ΣΤ1 θελήσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους μαθητές μας κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Ολοκληρώνοντας αυτές τις δραστηριότητες, αφήσαμε το καλύτερο «κομμάτι» για το τέλος….. η γνωριμία και η επίσκεψη του παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Γιώργου  Καπελλάκη στο σχολείο μας.
Υποδοχή και καλωσόρισμα του κύριου Καπελλάκη στο σχολείο μας από τους μαθητές.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του  παραολυμπιονίκη από τη Διευθύντρια του σχολείου Χατζηγιαννάκη Αργυρώ.


Οι μαθητές όλου του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή «Sport Tv ΑΝΑΤΟΛΗ» και να πάρουν μία γεύση από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του ΣΤ1 είχαν συλλέξει πληροφορίες και έφτιαξαν το βιογραφικό του κύριου Καπελλάκη, με τη βοήθεια της συναδέλφου Πληροφορικής Ελένης Καπετάνιου, σε μορφή PoewrPoint, το οποίο και παρουσίασαν.

Ακολούθησε μια συγκινητική ομιλία του κυρίου Καπελλάκη προς τους μαθητές του σχολείου, συζήτηση και ερωταπαντήσεις με τον αθλητή.





Τέλος, τα παιδιά του Α1 και του ΣΤ1 ερμήνευσαν το τραγούδι «Διαφορετικοί» και πέρασαν τα δικά τους μηνύματα.




Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.


                                                                 Οι δασκάλες
                                                 Α1 Συσμανίδη Ευαγγελία
                                               ΣΤ1 Αλεξάκη Αφροδίτη