21 Σεπτεμβρίου, 2016

1η Ενημέρωση Γονέων
41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                                                       Ηράκλειο 21/9/2016
        ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τηλ. 2810236861



Αγαπητοί γονείς


Με την ευκαιρία της πρώτης γραπτής επικοινωνίας μας, σας ευχόμαστε και πάλι καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη. Πιστεύουμε  ότι τα παιδιά σας θα έχουν μια εποικοδομητική χρονιά και θα περάσουν πραγματικά χαρούμενες και δημιουργικές στιγμές στο σχολείο τους.
Θεωρώντας πολύ σημαντική τη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών, ευελπιστούμε σε αυτήν προκειμένου να επιτευχθούν οι πολλαπλοί στόχοι του σχολείου, μορφωτικοί, παιδαγωγικοί και κοινωνικοί.


Α) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΟΛΟΗΜΕΡΟ


Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι όσον αφορά το πρόγραμμα των μαθημάτων, είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε κανονικά το πρωινό πρόγραμμα καθώς έχουν τοποθετηθεί σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται. Ελάχιστες ώρες μας λείπουν και συγκεκριμένα 4 ώρες Εικαστικών και 4 ώρες Αγγλικών που προσωρινά θα αναπληρωθούν από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου.  Τα παιδιά όλων των τάξεων  θα σχολούν καθημερινά στις 13.15.


Το Ολοήμερο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από αύριο Πέμπτη 22/9/2016 με δυο από τα τρία τμήματα που δημιουργήθηκαν για τη φετινή σχολική χρονιά και μέχρι τις 15.00. Θα ξεκινήσουμε με τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων και από τις μεγαλύτερες τάξεις μπορούν να έρθουν επίσης, τα παιδιά που έχουν αδέρφια στις μικρότερες τάξεις και τα παιδιά των οικογενειών που έχουν απόλυτη ανάγκη.


Παρακαλούμε, επίσης όσοι από εσάς δεν προσκομίσατε τον Ιούνιο τις απαραίτητες βεβαιώσεις εργασίας, ανεργίας, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ να το κάνετε άμεσα.


  Β ) ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


Όπως σας ενημερώσαμε η πρωινή προσέλευση των μαθητών ξεκινάει στις 8.00 το πρωί με την παρουσία στην είσοδο του σχολείου των συναδέλφων που έχουν εφημερία. Κατά τη διάρκεια της προσέλευσης, αλλά και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μόνοι που επιτρέπεται να είναι παρόντες στην αυλή του σχολείου είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί. Σας παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου Α. Π.: 139808/Δ1/31-8-2016
Το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρχίζει στις 8.00 με την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στις εισόδους του σχολείου και οι γονείς–συνοδοί αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών (8.00-8.10) δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου ουδείς άλλος εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Στις 8.10, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), 8 με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων ο Διευθυντής του σχολείου ή αναπληρωτής του ή μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στις αίθουσές τους συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την 1η ώρα.


Οι μαθητές, με ευθύνη των γονέων τους,  πρέπει το αργότερο μέχρι τις 8.10 το πρωί να βρίσκονται στο σχολείο. Για λόγους ασφάλειας των μαθητών μετά το χτύπημα του κουδουνιού, οι πόρτες του σχολείου θα παραμένουν κλειστές. Οι εφημερεύοντες θα ανοίγουν μία ακόμα φορά την πόρτα μετά το τέλος της προσευχής για τους μαθητές που έχουν καθυστερήσει.
Σε περίπτωση που εκτάκτως κάποιοι μαθητές καθυστερήσουν να προσέλθουν στο σχολείο, παρακαλούμε τους γονείς να μας ενημερώνουν τηλεφωνικώς. Θα θέλαμε, όμως, να γνωρίζετε ότι, στην περίπτωση μαθητών που καθυστερούν συστηματικά το πρωί, θα εισέρχονται στο χώρο του σχολείου αλλά θα μπαίνουν στην τάξη τους την επόμενη διδακτική ώρα.


Γ) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου γίνεται στον προκαθορισμένο χρόνο που ο κάθε εκπαιδευτικός δίνει για επικοινωνία με τους γονείς ή εκτάκτως όταν κρίνεται αναγκαίο, ύστερα από συνεννόηση και επικοινωνία μαζί τους.
Την επόμενη εβδομάδα θα σας ενημερώσουμε για τη μέρα και την ώρα που ο κάθε εκπαιδευτικός θα σας δέχεται για ενημέρωση. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών με τους γονείς, στις οποίες θα ενημερωθείτε για τον τρόπο εργασίας κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς και θα καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας.


    Δ) ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στις Α΄ και  Δ΄  τάξεις και δεν μας έχουν προσκομίσει ακόμα συμπληρωμένο το Ατομικό Δελτίο Υγείας, παρακαλούνται να το πράξουν  το συντομότερο δυνατό.  Χωρίς αυτό, τα παιδιά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής και σε άλλες δραστηριότητες του Σχολείου.
Το Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρώνεται μόνο από παιδίατρο, ο οποίος αν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα υγείας θα σας παραπέμψει σε γιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας.


    Ε)  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ


Οι οικογένειες με παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και έχουν χαμηλά εισοδήματα δικαιούνται εισοδηματική ενίσχυση. Δικαιούχοι είναι όσοι, το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000€. Αυτό προκύπτει από τη στήλη Γ2 του εκκαθαριστικού είτε στο συνολικό εισόδημα, είτε στο τεκμαρτό εισόδημα.
Όσοι εμπίπτετε στην κατηγορία αυτή, μπορείτε  να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του Σχολείου για περισσότερες πληροφορίες. Στον Πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου είναι αναρτημένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οφείλετε να προσκομίσετε


Ζ) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ


Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλες τις δραστηριότητες του σχολείου και ενημερώσεις για τη λειτουργία το,υ μπορείτε να αναζητάτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://41dimotikoher.blogspot.gr (ή γράφοντας 41ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στη σελίδα της Google) .  


Παρακαλούμε επίσης να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη δήλωση προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων που έχουμε για τα παιδιά και η επικοινωνία μαζί σας ευκολότερη.
Οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στις Α και Β τάξεις, να υπογράψουν και τη δήλωση παραλαβής των παιδιών τους από το σχολείο.
                                                                     
                                                                               Με εκτίμηση
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 41ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου




ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

ΤΑΞΗ:    …………………………
ΤΜΗΜΑ: …………………………
ΕΠΩΝΥΜΟ: …………………………………………..
ΟΝΟΜΑ: ………………………………………….
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ: ………………………………………..
ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ: ………………………………………..
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ……………………………………………………………………..
Τ.Κ. : ………………………..
ΠΕΡΙΟΧΗ: …………………………………….
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΙΚΙΑΣ: ……………………………………..
ΚΙΝΗΤΟ ΠΑΤΕΡΑ: ……………………………………..
ΚΙΝΗΤΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ……………………………………..
ΑΛΛΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ……………………………………………………………
(Σημειώστε δίπλα σε ποιον ανήκει)  ………………………………………………………………………………………………………………………………


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που υπάρχει διαζύγιο στην οικογένεια, κηδεμόνας του μαθητή/τριας ορίζεται ο γονέας που έχει την επιμέλεια. Προκειμένου να είναι ενήμερο το σχολείο σε ποιον θα πρέπει να απευθύνετε, παρακαλούμε να μας προσκομίσετε τα έγγραφα της επιμέλειας, όπως οφείλετε.