16 Μαρτίου, 2017

Ενδοσχολική ημερίδα εκπαιδευτικών
41ου Δημοτικού Σχολείου

  

Την Τετάρτη 15-2-2017 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμορφωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου από την κ. Κουτσουράκη Στέλα, Σχολική Σύμβουλο της 5ης Περιφέρειας στην οποία ανήκουμε.





Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Μοιραζόμαστε διαθεματικούς σχεδιασμούς και προσεγγίσεις για δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης» και στόχο είχε τη διάχυση καλών πρακτικών που αξιοποιούν διαθεματικά ποικίλα γνωστικά αντικείμενα και τον εμπλουτισμό των διδακτικών προσεγγίσεων των εκπαιδευτικών.

Δυο εκλεκτοί συνάδελφοι, η κ. Μαριλένα Μηλαθιανάκη και ο κ. Βαγγέλης Δερμιτζάκης ανάλαβαν να μας παρουσιάσουν μέρος της προσωπικής τους δουλειάς. Ο κ. Δερμιτζάκης ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού μέσα από την προσέγγιση ενός λογοτεχνικού κειμένου του Ν. Καζαντζάκη και η κ. Μηλαθιανάκη ένα εκπαιδευτικό σενάριο για την αξία της θρησκευτικής ελευθερίας με αφορμή ένα κείμενο στη Γλώσσα της ΣΤ΄ Δημοτικού.



Ήταν μια ιδιαίτερα δημιουργική ημέρα, που πολλά μας πρόσφερε στην προσπάθειά μας να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης του κάθε διδακτικού αντικειμένου, να γινόμαστε αποτελεσματικότεροι στο έργο μας και να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να κατανοήσουν όσα διδάσκονται και να κατακτήσουν τη γνώση.


Ευχαριστούμε πολύ, τόσο τη Σχολική Σύμβουλο κ. Κουτσουράκη για τη διοργάνωση της ημερίδας, όσο και τους επιμορφωτές μας κ. Μηλαθιανάκη και κ. Δερμιτζάκη για όσα χρήσιμα για τη διδακτική πρακτική στο σχολείο μάς έδειξαν.