15 Μαρτίου, 2017



Πρόγραμμα κολυμβητηρίου για τους μαθητές της Γ΄ τάξης

Σύμφωνα με την  Α.Π 159897/Δ5-28-9-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας υλοποιήθηκε φέτος, για πρώτη χρονιά πρόγραμμα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των  σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.




Στόχος του προγράμματος ήταν να αγαπήσουν τα παιδιά το υγρό στοιχείο, να μάθουν να κολυμπούν σωστά και να γνωρίσουν τους κανόνες που πρέπει να τηρούν ώστε μελλοντικά να αποφευχθούν ατυχήματα που σχετίζονται με την κολύμβηση, σε μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα και αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης είναι ενταγμένη στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και πραγματοποιείται σε ώρες του συγκεκριμένου διδακτικού αντικειμένου.
Για τους  μαθητές του σχολείου μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του γραφείου Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου, το πρόγραμμα  ξεκίνησε την Τρίτη 17-01-2017 και συνεχίστηκε για έξι συνολικά εβδομάδες, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου. Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώθηκε την Τρίτη 21-02-2017.

Στη διάρκεια των έξι αυτών εβδομάδων,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν κάποιους βασικούς κανόνες που σχετίζονται με την κολύμβηση, να εξοικειωθούν με το νερό, να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους και να παίξουν παιχνίδια του υγρού στίβου.



Αν και τα μαθήματα έγιναν μέσα στο χειμώνα και το κρύο αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα, η θερμαινόμενη πισίνα και ο ζεστός εσωτερικός χώρος του κολυμβητηρίου Λίντο που έγιναν τα μαθήματα, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν τα μαθήματα, το νερό, και να έχουν μια ξεχωριστή εμπειρία που τα χαροποίησε ιδιαίτερα μια και κάθε εβδομάδα περίμεναν με αγωνία να έρθει η μέρα που θα πήγαιναν στο κολυμβητήριο. 


Ευχαριστούμε θερμά το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου και τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Δημόπουλο Γιάννη για την άρτια οργάνωση, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς κολύμβησης  που δίδαξαν το αντικείμενο στα παιδιά, τη γυμνάστρια του σχολείου μας κ. Πατεράκη Λιάνα και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Μιχαλάκη Ανθούλα και κ. Καραμιχάλη Σάββα που συνόδευαν τα παιδιά σε κάθε μάθημά τους στο κολυμβητήριο.