28 Απριλίου, 2017

ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
NIKO KAZANTZAKH

Έτος 2017. Μια χρονιά αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατό του. Το ταλέντο του μοναδικό και διεθνώς αναγνωρισμένο.
Σε συνέχεια του προγράμματος που λαμβάνει χώρα τη φετινή χρονιά- αφιέρωμα οι μαθητές της έκτης τάξης έχουν γνωρίσει σε μεγάλο βαθμό πολλά από τα έργα του και έχουν υλοποιήσει αρκετές δράσεις που αφορούν σ΄ αυτά. Όπως είναι τα εικαστικά, η μουσική, η πληροφορική κ.α.




Ο τρόπος σκέψης, οι ανησυχίες και ο τρόπος γραφής του μεγάλου στοχαστή έχουν κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των παιδιών που λόγω και της διαθεματικότητας των μαθημάτων βρίσκουν προσφιλείς ιδέες του με κάθε ευκαιρία.
Μια ακόμα επίσκεψη που διοργανώσαμε μαζί με τους μαθητές της ΣΤ τάξης ήταν στο ιστορικό μουσείο Ηρακλείου. Στην αίθουσα που είναι αφιερωμένη στο Νίκο Καζαντζάκη τα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα γνώρισαν την οικογένειά του και ανακάλυψαν τις χώρες στις οποίες είχε ταξιδέψει. Επίσης σε ένα ειδικά διακοσμημένο δωμάτιο τα παιδιά είδαν τον προσωπικό του χώρο όπως τον είχε τα χρόνια που έμενε στην Αντίμπ της Γαλλίας με τα αυθεντικά έπιπλα, το  γραφείο με την Οδύσσεια ανοιγμένη πάνω του, την πένα του, την τσάντα του, τη βιβλιοθήκη με τα αμέτρητα βιβλία και το ντιβάνι στο οποίο ξεκουραζόταν στα διαλείμματα της απαράμιλλης συγγραφικής του δημιουργίας.
Αυτή η επίσκεψη άρεσε πολύ στα παιδιά, τα προβλημάτισε  και έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ενθουσιώδη εξέλιξη του προγράμματος με νέες ιδέες και δράσεις.
Οι δασκάλες της ΣΤ΄τάξης
Μακρογιαννάκη Ελένη  

Κουνδουράκη Αναστασία