16 Ιανουαρίου, 2018

               Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ             


41Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς
Παρακολουθώντας τις καθημερινές ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας  και με γνώμονα πάντα τη δημιουργία ενός όσο το δυνατόν θελκτικότερου σχολείου για τους μαθητές , προτείνουμε την εφαρμογή μιας πιλοτικής δράσης με τίτλο:

« Η   τσάντα   στο   σχολείο »

Σκοπός του προγράμματος είναι όλες οι μαθητικές τσάντες να παραμείνουν στο σχολείο για ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα και οι μαθητές/τριες να νιώσουν ελεύθεροι και δημιουργικοί χωρίς κατ’ οίκον εργασίες και χωρίς άγχος.

Γνωρίζουμε ότι η μελέτη στο σπίτι είναι μια καθημερινή πρόκληση για τα παιδιά, η οποία όμως περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ταλέντα τους. Ταυτόχρονα κι εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση, αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού χρόνου αφιερώνεται στη μελέτη των παιδιών.

Στη γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις εποχή μας, ο χρόνος είναι μάλλον ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να τους αφιερώνουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.

Κάθε παιδί έχει την ανάγκη για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ξεκούρασης, μα… πάνω απ’ όλα για λίγο χρόνο αλληλεπίδρασης με τους γονείς του. Ευκαιρία λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα…!!!

Το  πρόγραμμα εφαρμόζεται  από  08/01/2018  υποχρεωτικά  σε  όλα  τα  σχολεία .

Οι  ημερομηνίες  κατά  τις  οποίες  τα  παιδιά  θα  αφήσουν  την  τσάντα  τους  στο  Σχολείο  μας   είναι  οι  παρακάτω  Παρασκευές :     26/1/18 ,  23/2/18 ,  16/3/18 , 27/4/18 ,  18/5/18   και   8/6/18.