12 Μαΐου, 2015

Επίσκεψη της Δ΄τάξης στο φράγμα του Αποσελέμη


Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά σχετικά με το νερό, πραγματοποίησαν άλλη μια επίσκεψη, στις 12 Μαΐου 2015, στο φράγμα του Αποσελέμη, ένα μεγάλο και ζωτικής σημασίας έργο για την Κρήτη που θα αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού για τους κατοίκους του Ηρακλείου, του Αγ. Νικολάου και των μεταξύ τους περιοχών.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν και να θαυμάσουν από κοντά αυτόν τον μεγάλο ταμιευτήρα νερού καλής ποιότητας. Η υπεύθυνη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) κ. Άρτεμις εξήγησε στα παιδιά το πώς κατασκευάστηκε το φράγμα και έλυσε όλες τους τις απορίες σχετικά με το έργο. Επίσης, επειδή η λίμνη που έχει δημιουργηθεί αποτελεί υγροβιότοπο για πολλές πάπιες και αποδημητικά πουλιά, είχαν την ευκαιρία να τα παρατηρήσουν και να τα φωτογραφίσουν.

Μετά την ξενάγηση κατευθυνθήκαμε με το λεωφορείο κατά μήκος του φράγματος όπου είδαμε και το βυθισμένο χωριό, το Σφενδύλι. Στη συνέχεια ξεκουραστήκαμε στο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, δείγμα της ύστερης παλαιολόγειας ζωγραφικής, όπου τα παιδιά έπαιξαν και απόλαυσαν τη φύση.