21 Μαΐου, 2015

http://www.haniotika-nea.gr/media/old/extra_67531_image001.jpg
Εκδήλωση για την επέτειο της μάχης της Κρήτης από τους μαθητές του Δ2 τμήματος


Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 οι μαθητές του Δ2 τμήματος παρουσίασαν εκδήλωση με την  ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 χρόνων από την ιστορική μάχη της Κρήτης.
Οι μαθητές του τμήματος με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Σαλονικίδου Αναστασίας είχαν δουλέψει το προηγούμενο διάστημα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πολύ σημαντική αυτή μάχη που δόθηκε στον τόπο μας την Κρήτη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου το Μάιο του 1941.
Στην εκδήλωση, οι μαθητές παρουσίασαν το χρονικό της μάχης, συνεντεύξεις που είχαν πάρει από συγγενείς τους που βίωσαν τα γεγονότα και θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Το κάλεσμα» σε κείμενα της κ. Σαλονικίδου. Ακούστηκαν επίσης από τους μαθητές σχετικές μαντινάδες και τραγούδια από τμήμα της χορωδίας του σχολείου μας (μαθητές της Ε΄ τάξης). Ενδιάμεσα αλλά και στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Δ2 τμήματος για την πολύ όμορφη εκδήλωση που μας παρουσίασαν, μια εκδήλωση σεμνή, μεστή και ουσιαστική, που πραγματικά τιμά το γενναίο αγώνα των προγόνων μας και τις θυσίες που έκαναν για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Συγχαρητήρια επίσης στα παιδιά της Ε΄ τάξης που συμμετείχαν στη χορωδία και τραγούδησαν εξαιρετικά τα τραγούδια.
Να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που επιμελήθηκαν την εκδήλωση, πρωτίστως την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Σαλονικίδου Αναστασία, την Εικαστικό μας κ. Τοπάλοβα Ντέσσυ για το σκηνικό, τη Μουσικό κ. Μετοχιανάκη Χριστίνα για τα τραγούδια και τη χορωδία, τον κ. Δοξαστάκη Μανόλη εκπαιδευτικό Πληροφορικής, που ανέλαβε το τεχνικό κομμάτι και την κ. Παπανικολοπούλου Ελεάννα, εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής που βοήθησε στο θεατρικό δρώμενο.

Ιστορικά στοιχεία για τη Μάχη της Κρήτης μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: Μάχη της Κρήτης