22 Μαΐου, 2015

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιμενικού Σώματος:

«ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»




Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας δύο αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος προκειμένου οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ».

Το πρόγραμμα αυτό, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά των πρώτων τάξεων του σχολείου, εκπονήθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και κυρίως των μικρών μαθητών, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

Χρησιμοποιώντας ως ήρωες γνωστές φιγούρες της Disney, η διαδραστική παρουσίαση έδινε τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στη θάλασσα και στην παραλία προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα την καλοκαιρινή περίοδο , την ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, το σεβασμό στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας αποτελούν και τα ίδια τα παιδιά. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στο θεσμό του ναυαγοσώστη και επισημάνθηκαν στα παιδιά τηλέφωνα πρώτης ανάγκης που πιθανόν να τους είναι απαραίτητα στην παραλία.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ενθουσιάστηκαν με το πρόγραμμα που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν πολλά πράγματα, στα οποία πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία και προσοχή πριν και κατά την επίσκεψή τους στις παραλίες την καλοκαιρινή περίοδο.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σφυρογιαννάκη που με πολύ προσιτό και κατανοητό για τα παιδιά τρόπο έκανε την παρουσίαση του προγράμματος στο σχολείο μας, καθώς και τη συνάδελφό του, αξιωματικό του λιμενικού, που συμμετείχε στην παρουσίαση έχοντας την εποπτεία του οπτικοακουστικού υλικού.