Ημερομηνία & Ώρα

ΤΑΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

26 Μαΐου, 2015


«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΜΕ ΤΗ ΜΙΝΩΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΟΣ


Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, τα παιδιά της Γ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες μας Καφετζάκη Μπέτυ, Νέστορα Ελένη και την εικαστικό μας κ. Ντέσυ Τοπάλοβα, επισκεφθήκαμε το αγγειοπλαστείο «ΚΕΡΑΜΟΣ» στο Φόδελε Ηρακλείου, όπου με τη βοήθεια του κ. Μανόλη Γραμματικάκη είχαμε τη χαρά να «συναντηθούμε» με την Μινωική τέχνη.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος της τάξης μας με τίτλο: «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».


Στην αρχή ο κ. Γραμματικάκης μας παρουσίασε βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για την αγγειοπλαστική (εργαλεία και τρόπος κατασκευής, ψήσιμο κεραμικών, είδη αγγείων, χρηστικότητα, εφευρετικότητα των Μινωιτών κ.ά.).  
Στη συνέχεια κατασκευάσαμε μινωικά καράβια και αγγεία, μινωίτισσες χορεύτριες, πλακίδια με μινωικές τοιχογραφίες και μινωικά σπίτια.

Μετά από όλη αυτή τη δημιουργική δουλειά, ακολουθήσαμε το ποτάμι και παίξαμε στην όμορφη παιδική χαρά κάτω από τα καταπράσινα δέντρα.
Ήταν μια όμορφη μέρα γεμάτη δημιουργία, κέφι και …άρωμα μινωικού πολιτισμού. Θα μας μείνει αξέχαστη!για να δείτε κι εσείς πώς περάσαμε, πατήστε εδώ