02 Ιουνίου, 2015

ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΤΟΥ Γ΄2


Στις 24 Οκτωβρίου 2014, τα παιδιά της Στ΄τάξης του σχολείου μας μάς κάλεσαν στο αμφιθέατρο για να μας προσφέρουν ένα υγιεινό κολατσιό, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας κατά της παιδικής παχυσαρκίας.
Αυτό ήταν η καλύτερη αφορμή για να κουβεντιάσουμε στην τάξη για την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη της και να αποφασίσουμε να καθιερώσουμε την δικιά μας ημέρα υγιεινού κολατσιού.
Έτσι, για όλη την υπόλοιπη χρονιά, κάθε Παρασκευή στρώναμε το τραπέζι του υγιεινού κολατσιού στην τάξη μας. Ήταν ένα πολύχρωμο τραπέζι που γύρω του ζουζουνίζαμε κουβεντιάζοντας και μοιραζόμασταν γεύσεις και θετική ενέργεια.
Ο καθένας μας έφερνε από το σπίτι τροφές που είχαμε εντοπίσει πως μας χαρίζουν υγεία και ευεξία και τρώγαμε όλοι μαζί, συζητώντας τι καλό μας προσφέρει κάθε τρόφιμο που καταναλώναμε. Φρούτα, λαχανικά, κρητικά τυριά και παξιμάδια, ελιές και λάδι απ’ το χωράφι του παππού, φρεσκοστυμμένοι φυσικοί χυμοί, χορτοπιτάκια και μυζηθροπιτάκια της μαμάς, ρεβιθοκεφτέδες, ψωμί ζυμωτό, βραστά αυγά, γλυκές σταφίδες, χαλβά ταχινένιο, λαδοκούλουρα  και άλλα πολλά….








Να ξέρατε με τι ανυπομονησία περιμέναμε αυτή τη μέρα! Όσο για τις γλυκές μαμάδες μας….. Κι αυτές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να είναι κάθε φορά όλο και πιο ευφάνταστο το
τραπέζι μας και πιο θελκτικά τα υγιεινά μας σνακ, όλα φτιαγμένα από τα χεράκια τους παρά την κούρασή τους μετά τη δουλειά! Τις ευχαριστούμε από καρδιάς και στέλνουμε την αγάπη μας.
Ήταν ένα όμορφο, υγιεινό, γευστικό ταξίδι που συμφωνήσαμε να το επαναλάβουμε και του χρόνου.
Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας ενδιαφέροντα βιντεάκια με συμβουλές για την υγιεινή διατροφή αλλά και τραγούδια! Μπείτε να τα δείτε! Δεν θα χάσετε!


ΒΙΝΤΕΟ:

Τα 7 βήματα για εξυπνη Παιδική Διατροφή



10 Τρόποι για να τρώνε τα παιδιά Φρούτα και Λαχανικά




ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ




ΨΩΜΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ





Μεσογειακή Διατροφή ΟΛΟ ΥΓΕΙΑ





ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ:

ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΙ Η ΑΓΓΙΝΑΡΑ






Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ