12 Φεβρουαρίου, 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ΄ τάξης
στο Δήμο Ηρακλείου και τα αξιοθέατα της πόλης μας


Στις 27/1/2016, ημέρα Τετάρτη και με αφορμή το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, οι μαθητές της Γ΄ τάξης  παρέα με τη Διευθύντρια κ. Αργυρώ Χατζηγιαννάκη και τη δασκάλα μας, κάναμε μια πανέμορφη βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης μας.
Πρώτ' απ' όλα επισκεφθήκαμε τον Δήμο Ηρακλείου (Λότζια) όπου μας υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καναβάκη Μαρία, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ομολογούμε ότι νιώσαμε λίγο σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς καθόμασταν στις θέσεις των συμβούλων και ενημερωνόμασταν από την κ. Αντιδήμαρχο, ενώ δεν έλειπαν και οι ερωτήσεις από πλευράς μας.

Θαυμάσαμε το επιβλητικό κτίριο και ακούσαμε την ιστορία του, αφού και αυτό όπως και τόσα άλλα στην πόλη μας, έχει τη σφραγίδα των Ενετών.


Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στον
ιερό ναό του πρώτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, του Αγίου Τίτου, παίξαμε με την ψυχή μας στην πλατεία και συνεχίσαμε την περιήγησή μας.
Επόμενος σταθμός ήταν η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου όπου μας έκανε ενημέρωση ο υπεύθυνος κ. Σάββας Δημήτρης και αμέσως μετά πήγαμε στον  πρώτο ορθόδοξο βυζαντινό ναό της πόλης μας, τον Άγιο Ματθαίο. Είχαμε μια χρήσιμη ξενάγηση από την οποία δεν έλειπε και το χιούμορ από τον ιερέα του ναού, καθώς επίσης απολαύσαμε και γευστικό κέρασμα.
Περπατώντας  φτάσαμε στον Μητροπολιτικό Ναό του Πολιούχου και Προστάτη μας, Αγίου Μηνά. Ακούσαμε την ιστορία του, θαυμάσαμε το λαμπρό κτίσμα, προσκυνήσαμε και παίξαμε με τα περιστέρια.

Τελευταίος σταθμός
η Κρήνη Μοροζίνι (Λιοντάρια) και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Δημοτική Πινακοθήκη) και τα δύο ενετικά κτίσματα με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Πραγματικά μάθαμε πολλά από αυτή την επίσκεψη και τη χαρήκαμε ιδιαίτερα. Πολλά ευχαριστήρια σε όλους τους υπεύθυνους.