11 Φεβρουαρίου, 2016

Δράσεις πράσινου χρώματος

Λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας και αφού αγαπάμε τη φύση και το πράσινο, πήραμε σκαλιδάκια και βγήκαμε στον κήπο του σχολείου μας. Αυτό που είχαμε σχεδιάσει γινόταν πραγματικότητα. Σκάψαμε και σπείραμε κουκιά, σιτάρι, κριθάρι και φυτέψαμε κρεμμύδια.

Με οδηγό τις σπουδαίες συμβουλές γεωπόνου και έχοντας πάντα κοντά μας τη δασκάλα μας, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη.
Δημιουργήσαμε τον δικό μας κήπο, δηλαδή υιοθετήσαμε ένα κομμάτι γης του σχολείου μας, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να πρασινίζουμε το περιβάλλον, να γίνουμε παράδειγμα στους συμμαθητές μας με τη στάση μας, να απολαμβάνουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας και να ομορφαίνουμε τη φύση. 
Φροντίζουμε τα φυτά μας βάζοντάς τους κοπριά και νερό όποτε είναι απαραίτητο. Τα παρακολουθούμε να μεγαλώνουν και νιώθουμε ικανοποίηση. Προγραμματίζουμε να πλουτίσουμε τον κήπο μας και με άλλα λαχανικά, αλλά και λουλούδια.
Και βέβαια να γευτούμε τις νοστιμιές της παραγωγής μας! Πρασινίζουμε το σχολείο μας και ονειρευόμαστε έναν πράσινο και καθαρό πλανήτη!