03 Οκτωβρίου, 2016

DINOSAYRIA PARK

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 οι μαθητές των  Δ΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους κ Χναράκη Μαρίας, κ. Κουνδουράκη Αναστασίας και κ. Μακρογιαννάκη Ελένης πραγματοποίησαν την πρώτη τους διδακτική επίσκεψη για το σχολικό έτος 2016-2017 στο Πάρκο Δεινοσαύρων στις Γούρνες Ηρακλείου, στα πλαίσια των μαθημάτων Μελέτη Περιβάλλοντος και Ερευνώ το Φυσικό Κόσμο. Το πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά ήταν ’Κυνηγώντας το χαμένο σκελετό΄΄, κατά τη διάρκεια του οποίου έπρεπε να ανακαλύψουν τα οστά δεινοσαύρων.

Το ταξίδι πίσω στο χρόνο ήταν μαγευτικό. Βρεθήκαμε σε μια άλλη εποχή όπου οι δεινόσαυροι βασίλευαν στη Γη. Οι  αρμόδιοι εκπαιδευτές μάς ξενάγησαν στο περιβάλλον τους και μάς ενημέρωσαν για το κάθε είδος δεινοσαύρου που βρισκόταν εκεί. Τα ιστορικά στοιχεία που μας παρέθεσαν εμπλούτισαν πραγματικά τις γνώσεις των παιδιών γι΄ αυτό το αξιοθαύμαστο ζωικό βασίλειο που υπήρξε πριν από 65.000.000 χρόνια. Ο Αρχελών, ο Τρικεράτωψ, ο Τυραννόσαυρος Ρεξ με τις κινήσεις και τους ήχους τους ζωντάνευαν ξαφνικά μπροστά μας.


Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το νοσοκομείο και το μαιευτήριο για τα μωρά των δεινοσαύρων όπου οι πληροφορίες συνέχισαν να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια και αυτιά των παιδιών.
Στην τελική φάση του προγράμματος τα παιδιά έσκαψαν και βρήκαν τα οστά του χαμένου σκελετού του δεινόσαυρου.
‘Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή-ταξίδι σ΄ ένα περιβάλλον διαφορετικό, πρωτόγονο, με κατοίκους που ακόμα και μετά από εκατομμύρια χρόνια εξακολουθούν να συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους.