23 Ιουνίου, 2018


Επίσκεψη στο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλικαρνασσού

Η χώρα μας αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας με έναν υψηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης.
Με δεδομένη λοιπόν τη σπουδαιότητα του θέματος  και σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων ,  τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου – όπως και η Β΄  Τάξη-  ασχολήθηκαν με την  Κυκλοφοριακή Αγωγή και διδάχτηκαν  τη θεματική ενότητα «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια». Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Μανιώρου Καλλιόπη, η οποία υλοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο τμήμα Β2 κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε  σχετικά θέματα και  να μάθουν:

 α)να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως πεζοί

β) τα σήματα κυκλοφορίας

 γ) τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο

 δ) την ασφαλή οδήγηση με το ποδήλατο

 ε) τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουν όταν μετακινούνται με μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητο, μέσα μαζικής μεταφοράς).

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, οι μαθητές της Β΄ Τάξης  και οι δασκάλες τους Καφετζάκη Μπέττυ και Γκούνα Αφροδίτη, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική  επίσκεψη  στο Δημοτικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  στην Αλικαρνασσό.

Ενημερωθήκαμε  από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή για τους κανόνες της σωστής οδικής συμπεριφοράς και μέσα από πολλές βιωματικές δράσεις τα παιδιά   ασχολήθηκαν με  την  αναγνώριση σημάτων, τη σωστή χρήση της διάβασης πεζών, την οδήγηση ποδηλάτων με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς  και  τη σωστή χρήση της διάβασης πεζών .

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να γνωρίζουν τους οδικούς κινδύνους και να μαθαίνουν πώς να τους αποφεύγουν καθώς οι σημερινοί πεζοί θα είναι οι αυριανοί οδηγοί.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ την επίσκεψη και ευχαρίστησαν θερμά τους εκπαιδευτές για τις εμπειρίες που τους χάρισαν .