06 Νοεμβρίου, 2022

 

Υιοθετώ ένα πρωτάκι!

 

Όπως κάθε χρόνο, ήρθε η ώρα και φέτος να δώσουμε αφορμή για  να δημιουργηθούν όμορφοι δεσμοί ανάμεσα στα παιδιά που καλωσορίσαμε στο δημοτικό και σε εκείνα που σε λίγο θα αποχαιρετήσουμε.

Ήρθε η ώρα της Υιοθεσίας!!!!

Οι μικροί μας μαθητές να νιώσουν πως κάποιος τους προστατεύει στο μεγάλο σχολείο και οι μεγάλοι πως έχουν στην ευθύνη τους έναν μικρό μαθητή , που τους χρειάζεται και θέλει να μάθει πολλά από αυτούς.

Οι μαθητές της Α’ και ΣΤ’ τάξης συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο περιμένοντας να ακούσουν τις οδηγίες των δασκάλων τους. Οι μικροί με απορία, οι μεγάλοι με ανυπομονησία, χωρισμένοι σε δύο μεγάλες ομάδες περίμεναν στην αυλή.

Αρχικά, πιασμένοι χέρι-χέρι μπήκαν όλοι σε κύκλο, με τον κύκλο των μεγάλων να αγκαλιάζει τον κύκλο των μικρών.

Ακολούθησε παιχνίδι γνωριμίας και το κάθε παιδί με τη σειρά του πετούσε ψηλά την μπάλα και έλεγε το όνομά του.

Έπειτα, οι μαθητές της έκτης απλώθηκαν στον χώρο, τα πρωτάκια άρχισαν τα τρέχουν με τη συνοδεία μουσικής και μέσα από ένα παιχνίδι γνωρίστηκαν καλύτερα με τους μεγάλους.



Ύστερα, το κάθε παιδί πήρε από ένα μπαλόνι με ένα σχέδιο πάνω του. Έπρεπε ο καθένας να βρει το ταίρι του! Τα παιδιά της πρώτης και της έκτης τάξης άρχισαν να ψάχνουν ποιος έχει μπαλόνι με το ίδιο σχέδιο με τα ίδια! Και δεν άργησαν να τον βρουν!

Η χαρά τους μεγάλη!

Λες και βρήκαν έναν χαμένο φίλο!



Άλλα διστακτικά, άλλα ενθουσιασμένα, άλλα ντροπαλά ή περίεργα γνωρίστηκαν μεταξύ τους και συνεργάστηκαν για να παίξουν το πρώτο τους παιχνίδι ως ομάδα! Τα ζευγάρια έδεσαν γρήγορα και κατάφεραν να τερματίσουν ολοκληρώνοντας τη δράση μας.





Βλέποντας χαμόγελα και αγκαλιές παντού, δώρα από τους μεγάλους προς τους μικρούς, ευχές για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και «Νονά», «Νονέ» να ακούγονται σε όλο το σχολείο επιστρέψαμε στις τάξεις μας κρατώντας αυτή την όμορφη εμπειρία βαθιά μέσα μας…