04 Δεκεμβρίου, 2012


Επίσκεψη σε εργαστήρι κεραμικής στο Φόδελε Ηρακλείου 
από τους μαθητές της Δ΄ τάξης

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, η Δ΄ τάξη του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους Νέστορα Ελένης (Δ1΄) και Χατζή Ξανθής (Δ2΄), επισκέφτηκε το εργαστήρι κεραμικής "Κέραμος" στο Φόδελε Ηρακλείου. 
Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα με τίτλο: " Πρωτογεωμετρικά αγγεία" προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ευρύτερου πολιτιστικού προγράμματος που επεξεργάζονται στη σχολική τάξη αυτή τη χρονιά με τίτλο: "Τα αγγεία στην αρχαιότητα". 
Στόχος της επίσκεψης ήταν να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με το χώρο και τη λειτουργία ενός αγγειοπλαστείου και να διακοσμήσουν αγγεία με γεωμετρικά μοτίβα.
Ο υπεύθυνος του εργαστηρίου κος Γραμματικάκης, αφού παρουσίασε στα παιδιά απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν για την αγγειοπλαστική (υλικά, εργαλεία, κατασκευή, τρόπος ψησίματος, είδη αγγείων, χρηστικότητα κ.ά.) διακόσμησε με τα παιδιά μελανόμορφους αμφορείς με γεωμετρικά μοτίβα. Τα παιδιά συζήτησαν για το συμβολισμό του κάθε θέματος του μοτίβου και ζωγράφισαν με τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά τον αμφορέα τους. 
Η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς τα παιδιά φεύγοντας αποκόμισαν πολλές πληροφορίες αλλά, κυρίως, δημιουργικές εμπειρίες που θα θυμούνται για πολύ καιρό.