Ημερομηνία & Ώρα

ΤΑΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Αγαπημένη μου συνταγή!!

Τμήμα Α2


Ο Γλυκόσαυρος ήταν ένας γλυκός ζαχαροπλάστης που προσπαθούσε χρόνια πολλά να φτιάξει το πιο γλυκό γλυκό που έγινε ποτέ. Έφτιαξε το μεγαλύτερο παγωτό του κόσμου, έφτιαξε και το άγαλμα της προπροπροπρογιαγιάς του με ζελέ φράουλα… αλλά το πιο γλυκό γλυκό με τίποτα δεν του πετύχαινε!!! 



Υλικά

1  πακέτο μπισκότα  Παπαδοπούλου
2 κρέμες στιγμής   βανίλια ή
φράουλα.
2 κρέμες στιγμής  σοκολάτα
Μαρμελάδα φράουλα
Τρούφα  σοκολάτα
Ποτηράκια και κουταλάκια

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα μέσα στα ποτηράκια.
Χτυπάμε τις κρέμες στιγμής  σε χωριστά μπολ  μέχρι  να πήξουν καλά . Βάζουμε από δύο  μεγάλες  κουταλιές   σε κάθε ποτήρι.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας μια  στρώση με  μαρμελάδα φράουλα.
Στο  τέλος  πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα.





Το Σαββατοκύριακο  , κάθε παιδάκι    ζήτησε από τη μανούλα να φτιάξουν  ΜΑΖΙ  το αγαπημένο του
φαγητό ή γλυκό, γιατί τώρα έχουν  πια μεγαλώσει και  μπορούν κι αυτά να βοηθούν .
Ακολούθησαν  τη συνταγή και  παρατήρησαν  , (όπως είχαμε κάνει και στη συνταγή της Τάξης) ,   τα δύο μέρη της συνταγής : Τα  Υλικά και  την Εκτέλεση.
Η Σήλια με τη μανούλα της έφτιαξαν :

« Ραγισμένα  μπισκότα»

Μας συγκίνησε όμως πολύ το γεγονός  ότι σκέφτηκε  να τα μοιραστεί με τους συμμαθητές της  .Έτσι τη Δευτέρα  η «γλύκα»  συνεχίστηκε…

Ευχαριστούμε
Σήλια!