31 Δεκεμβρίου, 2017

ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ


ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Ήρωες που πήραν πνοή με την θαυμαστή γραφή ενός μεγάλου πνευματικού ανθρώπου, αξιόλογου μυθιστοριογράφου και ταξιδευτή του Νίκου Καζαντζάκη και ζωντάνεψαν μέσα από τις ιστορίες του.

Το απαράμιλλο ταλέντο του, το ανήσυχο πνεύμα του, τα μοναδικά του βιβλία έκαναν διεθνώς γνωστή τη συγγραφική του δράση, καθώς είναι μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες. Η εξαίρετη πένα του μας ταξιδεύει σε δρόμους μακρινούς, σε εποχές αλλοτινές όπου η αλήθεια συναντά το μύθο και το πάντρεμα είναι αξιοθαύμαστο.

Για να γνωρίσουν αυτό το μεγάλο άνθρωπο των γραμμάτων που έκανε και κάνει υπερήφανη τη γενέτειρα χώρα του διοργανώσαμε μαζί με τους μαθητές μας της Γ΄τάξης μια εκδρομή τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά, το χωριό καταγωγής του.

Τα παιδιά παρακολούθησαν το πρόγραμμα ‘’Οι ήρωες στα βιβλία του Καζαντζάκη’’. Εκτός από τη γνωριμία με βιβλία, επιστολές και φωτογραφίες του αξιόλογου λογοτέχνη μέρος του προγράμματος ήταν και η αναπαράσταση των πρώτων σκηνών από δυο βιβλία του ‘’Στα παλάτια της Κνωσού’’ και ‘’ Ο Μέγας Αλέξανδρος’’.

Με πολύ ζήλο τα παιδιά εργάστηκαν σ΄ αυτό το θεατρικό δρώμενο και ήρθαν μέσα από το βιωματικό στάδιο σε επαφή με την μοναδική προσωπικότητα του Καζαντζάκη αποκομίζοντας πολλά στοιχεία για τη ζωή και το έργο του.

Η επιστροφή στο σχολείο ήταν γεμάτη από σκέψεις και συναισθήματα γι΄ αυτή την επίσκεψη, που θα μείνει αξέχαστη σε όλους, όπως αξέχαστα και διαχρονικά είναι και τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη.
Οι δασκάλες της Γ΄τάξης
Μακρογιαννάκη Ελένη - Λυπάκη Μαρία